document.write('');
6 راه ایمن نگه داشتن اطلاعات شخصی تان - از همه جا
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنچه از کشتار برهد دیرتر پاید و بیشتر زاید . [نهج البلاغه]
 
شنبه 91 اسفند 26 , ساعت 4:19 عصر

همه زندگیتان در یک صفحه روشن و درخشان روی میز کارتان است. اسناد، شماره های حساب، پسوردها، فیش ها، اطلاعات مالی و ? همه آنها به صورت دیجیتال در کامپیوترتان ذخیره شده اند.

همه زندگیتان در یک صفحه روشن و درخشان روی میز کارتان است. اسناد، شماره های حساب، پسوردها، فیش ها، اطلاعات مالی و ? همه آنها به صورت دیجیتال در کامپیوترتان ذخیره شده اند.

تنها مشکل این اطلاعات مهم و محرمانه در کامپیوترتان این است که بفهمید چطور می توانید امنیت آنها را حفظ کنید. اینجا به 6 راه برای امن نگه داشتن همه اطلاعاتی که برایتان مهم است اشاره می کنیم. دیگر نیازی به مشاوره با خدمات فناوری اطلاعات ندارید.

 

1. از رمز عبور استفاده کنید

گزینه حفاظت رمز عبور را روی کامپیوترتان فعال کنید. به این طریق، وقتی بخواهید لحظاتی کامپیوترتان را ترک کنید، برای دسترسی دوباره به آن، می بایست دوباره رمز عبور را وارد کنید. این کمک می کند از اطلاعاتی که روی کامپیوترتان است دربرابر کسان دیگری که نباید به آنها دسترسی داشته باشند، محافظت شود.

 

مرتباً رمز عبورتان را تغییر دهید، نه فقط رمز وارد شدن و دسترسی به کامپیوتر بلکه رمز وارد شدن به هرکدام از حساب های آنلاینتان. اگر به طور اتفاقی یک نفر رمز عبورتان را ببیند، می تواند دسترسی نامحدودی به کامپیوتر یا حساب های آنلاین شما داشته باشد. با تغییر مرتب و مداوم از این خطر جلوگیری می کنید.

 

از یک رمز عبور برای دو حساب مجزا استفاده نکنید. همانطور که ذکر کردیم، ایجاد تغییر مداوم برای رمز عبورتان به محافظت از تمامی حساب هایتان کمک می کند. وقتی یک نفر یکی از رمزهایتان را بداند، آخر دنیا نیست. اما اگر آن رمزعبور را برای حساب های دیگرتان هم استفاده کرده باشید، دیگر دچار مشکل شده اید.

 

رمز عبور می تواند راه قابل اعتمادی برای محافظت از کامپیوترتان باشد، اما نباید تنها راه شما باشد. آنها خیلی زود دچار مشکل می شوند و راه هایی هم برای پیدا کردن آنها وجود دارد. پس دقت کنید که مراحل احتیاطی زیر را هم برای محافظت از کامپیوتر و حساب هایتان به کار گیرید، و تنها به رمز عبور بسنده نکنید.

 

2. یک مرورگر اینترنت متفاوت انتخاب کنید

امروزه برای انتخاب مرورگر اینترنت گزینه های مختلفی پیش روی شماست. مَک مرورگر سافاری را در خود دارد، ویندوز اینترنت اکسپلورر را و گوگل مرورگر کروم، موزیلا، فایرفاکس را دارد و این لیست همینطور ادامه پیدا می کند. استفاده از یک مرورگر متفاوت برای یک هدف متفاوت ایده بدی برای محافظت از اطلاعاتتان نیست. ممکن است به تماشای ویدئو علاقه داشته باشید، این کار را مثلاً با کروم انجام دهید. شاید دوست داشته باشید کتاب های آنلاین را مطالعه کنید، این کار را با سافاری انجام دهید. برای وب گردی های روزمره تان هم از فایرفاکس استفاده کنید.

 

همانطور که می بینید اسمی از اینترنت اکسپلورر در مثال هایمان نیاوردیم. این کار عمدی بود زیرا اینترنت اکسپلورر برای امنیت کامپیوترتان تاحدی تهدید محسوب می شود. اگر ویروسی از طریق اینترنت اکسپلورر وارد کامپیوترتان شود، ممکن است تخریب عمومی برای کل سیستمتان به همراه داشته باشد. با استفاده از سایر مرورگرها، اطلاعاتتان را امن تر نگه خواهید داشت.

 

3. نرم افزار آنتی ویروس نصب کنید

این کار را باید به محض خرید کامپیوترتان انجام دهید. سعی کنید ایمن ترین نرم افزار آنتی ویروس موجود را تهیه کرده و آن را روی سیستمتان نصب کنید.

نرم افزار آنتی ویروس را باید به روز نگه دارید. وقتی جدیدترین نسخه نرم افزار را داشته باشید، بهترین محافظت از حافظه کامپیوتر و ایمیل تان انجام خواهد گرفت. ویروس ها راحت تر به این دو جا وارد می شوند.

 

اگر نمی دانید ویروس چیست، اجازه بدهید برایتان توضیح دهید. ویروس هر چیزی است که برای خراب کردن عملکردهای طبیعی کامپیوترتان به آن فرستاده می شود یا باعث می شود هکرها به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند. ویروس ها هر کاری از خاموش کردن کامپیوتر تا به طور کل از بین بردن حافظه کامپیوترتان می توانند انجام دهند تا به همه اطلاعات شخصی و مالی که در کامپیوترتان ذخیره شده است، دسترسی پیدا کنند.

 

بهترین حمله شما درمقابل یک ویروس: قبل از اینکه اصلاً بتوانند وارد کامپیوترتان شوند، یک آنتی ویروس روی سیستمتان نصب کنید. دومین حمله: قبل از باز کردن هر ایمیل، حتماً بگذارید آنتی ویروس آن را چک کند. قبل از باز کردن یا دانلود هر ایمیل بگذارید آنتی ویروس محتوای آن را چک کند.

 

4. یک فایروال نصب کنید

این یک اقدام طبیعی بعد از نصب نرم افزار آنتی ویروس است. فایروال به عنوان یک سد عمل می کند تا هر نیروی مخرب (بالاخص ویروس ها) را از کامپیوترتان دور کند. وقتی ویروسی وارد کامپیوترتان می شود، فایروال از انتشار آن جلوگیری کرده و نمی گذارد صدمه ای به دیگر بخش های سیستم وارد کند.

 

مهمتر از همه اینکه یک فایروال همه محتوایی که وقتی الاین هستید، از شبکه وارد کامپیوتر شما می شوند را فیلتر می کنند. به هر اطلاعاتی که فایروال آن را مخرب فرض کند، اجازه ورود داده نمی شود. همچنین محتوای ایمیل هایی که به شما داده می شود را نیز بلاک می کند.

 

5. مرتباً از اطلاعاتتان نسخه پشتیبان تهیه کنید

اگر اطلاعات مهمی را روی کامپیوترتان ذخیره می کنید، به طور مرتب از آن پشتیبان بگیرید. بسیاری از سیستم های عامل، برنامه های داخلی برای پشتیبانی اطلاعات دارند که از اطلاعاتتان به طور روزانه پشتیبان می گیرند.

 

برای گرفتن پشتیبان یک ابزار ایمن انتخاب کنید. یک حافظه خارجی با رابط فایروایر بهترین انتخاب شماست. فایروایر ایمن تر از USB است اما همه کامپیوترها فایروایر را پشتیبانی نمی کنند. این ابزار خارجی را در محلی ایمن نگهداری کنید، مثلاً یک کمد یا کشوی قفل دار. اطلاعات شخصی تان را باید کاملاً شخصی نگه دارید و از آن مثل ارزشمند ترین دارایی تان محافظت کنید.

 

6. آماده باشید

شاید عملی ترین این راهکارها، آماده سازی خودتان برای یک تخریب شبکه ای یا حمله ویروسی باشد. لیستی از خدمات پشتیبان، متخصصین فناوری اطلاعات و برنامه های ریکاوری اطلاعات در دست داشته باشید تا اگر اتفاق بدی افتاد از آنها استفاده کنید. این اطلاعات را روی کامپیوتر ذخیره نکنید چون در واقع اورژانسی به آنها نیاز پیدا خواهید کرد.

 

اگر اتفاقی افتاد، اقداماتی که برای درست کردن آن انجام داده اید را و اینکه موثر بوده اند یا نه به خاطر داشته باشید و یادداشت کنید. این اسناد در صورت بروز دوباره مشکلی دیگر کمکتان خواهد کرد.

 

اگر اتفاق بدی برای کامپیوترتان افتاد نترسید. متخصصین کامپیوتر به همین درد می خورند و می توانند مشکلتان را حل کنند. و تا زمانیکه نسخه پشتیبان از همه اطلاعاتتان داشته باشید، جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

 

اینکه بدانید چطور اطلاعاتتان را امن نگه دارید اولین قدم در امنیت تکنولوژی و یک راهکار شبکه ای کوچک است. اگر اطلاعاتی برایتان مهم است، مطمئناً نمی خواهید کسی از آن مطلع شود و به آن دسترسی داشته باشد. پس از نکات این مقاله برای محافظت از اطلاعاتتان استفاده کنید!



کل چیزا از اول تا الان