document.write('');
دلالان به یک خودروساز حمله کردند! - از همه جا
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه حکمتها را شناخت، بر افزودن آنها قرار از کف بداد . [امام علی علیه السلام]
 
دوشنبه 91 آبان 29 , ساعت 7:12 عصر
امروز گویا شماری از خریداران خودرو ـ‌که احمد نعمت بخش آن‌ها را دلالان خوانده است ـ در محل یکی از خودروسازان تجمع کرده‌ و خودروی خود را به زور تحویل گرفته‌اند؛ این خبر مهمی است که حتی منجم باشی رصدخانه نیز درباره آن نکاتی گفته است. از سویی گمرک و عباس معمار‌نژاد، بار خود را برای سفری مهم بسته‌اند.
امروز گویا شماری از خریداران خودرو ـ‌که احمد نعمت بخش آن‌ها را دلالان خوانده است ـ در محل یکی از خودروسازان تجمع کرده‌ و خودروی خود را به زور تحویل گرفته‌اند؛ این خبر مهمی است که حتی منجم باشی رصدخانه نیز درباره آن نکاتی گفته است. از سویی گمرک و عباس معمار‌نژاد، بار خود را برای سفری مهم بسته‌اند. شما هم تا دیر نشده، زود بار خود را ببندید.

امروز رصدخانه «تابناک»، این اخبار را مورد توجه قرار داده و تلاش کردیم با تلسکوپ جزییات بیشتری از این اخبار را رصد کنیم:

قطره قطره جمع گردد وانگهی ...

نخستین خبری که امروز مورد توجه رصدخانه اقتصادی تابناک قرار گرفت، لبنیاتی است. امروز محمدرضا اسماعیلی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های سراسری لبنی ایران در گفت‌وگو با مهر در خصوص وجود آب در برخی از شیرهای تولیدی کارخانجات صنایع لبنی اظهار داشته: با توجه به شرایط کنونی، امکان تخلف و تقلب در عرضه شیر و لبنیات توسط کارخانجات تولید فرآورده لبنی وجود دارد. وی گفته: در این رابطه باید نمایندگان سازمان‌های غذا و دارو و استاندارد که در کارخانجات صنایع لبنی مستقر هستند، پاسخگو باشند، چون نتوانسته‌اند به وظیفه خود عمل کنند.

نگاه از پشت تلسکوپ: گویا برخی از کارخانجات لبنی داستان آن شیر فروش معروف را که آب به شیر می‌بست و در پایان، سیل دودمانش را به باد داد فراموش کرده‌اند. هم اکنون اما گویا این سیل در راه است و امروز مشاور مدیرعامل صنایع شیر ایران، حسین چمنی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشته است: تقاضای خرید شیر و فرآورده‌های لبنی از سوی مردم تا 20 درصد کاهش یافته است. وی همچنین گفته: زمانی که تصمیم‌های غیر کارشناسی، فشارهای غیرمنطقی برای تولیدکننده و کارخانه‌های لبنی فراهم می‌کند، برخی از آن‌ها دچار تقلب می‌شوند.

ما هم می‌گوییم: هنگامی که برخی متقلبان آب به شیر می‌بندند و پنیر 450 گرمی را 200 گرمی تحویل می‌دهند، مردم تقاضا را 20 درصد که سهل است، بیشتر هم کاهش می‌دهند. البته آقای چمنی خود به خوبی می‌داند که نتیجه این کاهش تقاضا چیست؛ زیرا خود می‌گوید: سود کارخانه‌ها و تولیدکنندگان در گرو افزایش تقاضا از سوی مردم است.

حمله دلالان به خودروساز؟!

امروز احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان ایران گفت‌وگویی با ایسنا داشت که به شدت توجه تلسکوپ ما را به خود جلب کرد. وی با بیان اقدام هماهنگ تعدادی دلال برای حمله به یک خودرو ساز و درخواست عرضه خودرو گفته است: هرچند پس از برگزاری جلسه کمیته قیمت‌گذاری خودرو در دوازدهم مهر ماه قرار شد خودروهای ثبت‌نامی تا قبل از این تاریخ به بهای قبلی تحویل خریداران شود اما در کنار آن یک خودروساز تصمیم داشت پیشنهادی را مبنی بر پرداخت سود مشارکت و سود تأخیر در ازای تحویل خودرو به قیمت روز به سازمان حمایت ارائه کند.

در همین شرایط، نزدیک 60،‌70 نفر از دلالانی که موعد تحویل خودروی آن‌ها قبل از دوازدهم مهرماه بود، هماهنگ و برنامه‌ریزی شده در محل یک خودروساز حضور یافته و با تهدید و اعمال فشار خودرو‌ها را دریافت کردند.

نعمت‌بخش با بیان اینکه این موضوع ثابت می‌کند با توجه به اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار، دلالان و واسطه‌ها به خریداران اصلی خودروهای عرضه شده تبدیل شده‌اند، تصریح کرده: در این شرایط باید زمینه‌های رانت‌خواری دلالان از بین برود که راهکار آن نیز واقعی شدن قیمت خودروست.

نگاه از پشت تلسکوپ: گویا آن گونه که از این خبر بر می‌آید با زور می‌توان خودرو را از خودروساز تحویل گرفت! پرسش اینجاست که اگر خودرو برای تحویل وجود داشته است، چرا از دوازدهم مهر تا کنون به این دوستان دلال خودرو تحویل نشده تا در ‌‌نهایت به شکل هماهنگ اقدام به «حمله» به خودروساز نکنند.

این به کنار، نعمت بخش به اختلاف قیمت کارخانه و بازار اشاره کرده است که سود آن به جیب دلالان می‌رود. سپس می‌گوید راهکار، واقعی شدن قیمت خودروست. بسیاری بر آنند که عدم عرضه خودرو از سوی خودروسازان، باعث رشد قیمت در حاشیه بازار و بازار آزاد خودرو شده است. با این حساب، منظور نعمت بخش از واقعی شدن قیمت خودرو چیست؟ شاید قیمت بازار آزاد!

به هر حال، اگر چنین است خیالی است باطل، زیرا امروز رئیس شورای رقابت گفته است: بنا به مصوبه این جلسه که دیروز برگزار شد، شورای رقابت به این نتیجه رسید که فضای بازار خودرو ازدرجه انحصار بالایی برخوردار است و بعد از این نتیجه مصوب شد که از این پس قیمت‌گذاری انواع محصولات خودرو توسط هر نهاد و سازمانی غیرقانونی است. به این ترتیب هیچ سازمان و ارگانی حتی سازمان حمایت از تولید و مصرف کنندگان حق تعیین قیمت‌گذاری محصولات خودرو را ندارد.

هر کس به طریقی...

امروز اما خبر دیگری داشتیم در خصوص عیار طلا که این روز‌ها بسیار خبر از شده. بعد از سرو صداهایی برای کاهش عیار طلا به 14 امروز رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا، جواهر در گفت‌وگویی با ایسنا در دفاع از کاهش عیار طلا به 14 گفته است: با ایجاد تنوع عیاری در تولیدات داخلی مصنوعات طلا می‌توانیم علاوه بر کاهش قیمت طلا در بازار رونق را نیز به این بازار برگردانیم. البته بر ما معلوم شد که وی هدف از کاهش عیار طلا را رونق دادن به بازار کسب و کار صنف خود می‌داند که به دلیل کاهش فروش با مشکلات عدیده مواجه شده‌اند و وی راهکار را کاهش عیار طلا برای تنوع بخشی به عیار دانسته است.

نگاه از پشت تلسکوپ: کاری به پیامدهای منفی کاهش عیار طلا نداریم. اما درود خدا بر صنف کارفرمایان صنعت طلا و جواهر که حداقل زیر زمینی عیار طلا را کاهش نداده‌اند. در جایی که برخی کارخانجات لبنی شیر آبکی به نام شیر پرچرب به مردم تحویل می‌دهند و گرم گرم از روی محصولات خود کم می‌کنند، حداقل این صنف کاملاً شفاف خواهان کم فروشی در طلا است. تازه آن هم به نرخ! خوب بهتر است مسئولان تا کار به جای باریک نکشیده و چندی بعد به اسم عیار 18 مصنوعات طلا را با عیار 14 به دست مشتریان نداده‌اند، فکری به حال این صنف و ایده‌اش بکند!

اما کاش یکی باشد که این پرسش را بپرسد که چرا همه راه‌ها این روز‌ها به کم فروشی و بی‌کیفیت فروشی ختم می‌شود؟

گمرک زود‌تر از همه بار خود را بسته است

به تازگی سخن‌ها و حرف و حدیث‌هایی برای مرجع شدن نرخ مرکز مبادلات در فضای رسانه‌ای مطرح است. امروز هم عباس معمار‌نژاد در گفت‌وگو با فارس دلایل کاهش تعرفه و حقوق گمرکی برخی کالا‌ها به 50 درصد را به دلیل مرجع شدن نرخ ارز و حرکت به سمت ارز تک نرخی اعلام کرده است. وی گفته: کاهش مأخذ تعرفه واردات به خاطر این است که با توجه به افزایش نرخ ارز از مرجع به ارز مرکز مبادلات، تورم وارداتی کنترل شود و تغییری در قیمت حقوق ورودی و عوارض گمرکی ایجاد نشود.

وی گفته: هنوز ارز مرجع 1226 تومان برای کالاهای اساسی و گروه اولویت‌های یک و دو اعمال می‌شود، اما از اول آذر‌ماه مأخذ تعرفه اولویت یک و دو 50 درصد کاهش پیدا می‌کند، چون نرخ محاسبه ارز بالا می‌رود. وی این امر را حرکتی به سمت تک نرخی شدن ارز می‌داند.

نگاه از پشت تلسکوپ: گویا عباس معمار‌نژاد و گمرک شوق زیادی برای مرجع شدن نرخ ارز در مرکز مبادلات ارزی دارند که از هم اکنون و در جایی که هنوز نه به بار است و نه به دار، بار خود را برای حرکت به سمت ارز تک نرخی بسته‌اند!

به تازگی شمس‌الدین حسنی زیاد پیرامون مرجع شدن نرخ مرکز مبادلات ارزی سخن می‌گوید ولی محمود بهمنی دیروز تغییر در نرخ ارز مرجع را تکذیب کرده بود. حال جای تعجب است در جایی که هنوز تیم اقتصادی دولت تصمیمی قطعی برای مرجع کردن نرخ ارز مرکز مبادلات ندارد، عباس معمار‌نژاد و گمرک از هم‌اکنون رهسپار سفر شده‌اند.

قرارگاهی که نیامده رفت

اما دیروز رصدخانه تابناک به خبری برخورد که دو موجب خوشحالی داشت؛ یعنی خبر طرح ایجاد قرارگاه اقتصادی. امروز اما مهر خبر از رد کلیات این طرح در هیأت رئیسه مجلس داده است.
حسین سبحانی نیا در گفت‌وگو با مهر، با اشاره به بررسی موضوع تشکیل قرارگاه اقتصاد مقاومتی در جلسه هیأت رئیسه مجلس در چند روز گذشته، اظهار داشت: با نقطه نظراتی که اعضا ارائه کردند، مورد پذیرش اعضا قرار نگرفت. اعضای هیأت رئیسه بر این باور بودند این موضوع اشکالاتی از قبیل نقض تفکیک قوا و دخالت در اختیارات دولت دارد.

نگاه از پشت تلسکوپ: دیروز نماینده‌ای که نخواسته بود نامش فاش شود، یکی از دلایل ارائه این طرح به هیأت رئیسه را کم کردن فشار مدیریتی از روی دوش دولت در اوضاع کنونی دانسته بود. این امر برای رصدخانه به این معنی بود که بالاخره نمایندگانی هم هستند که به فکر دولت هستند. اما با رد شدن کلیات طرح به دلیل نقض تفکیک قوا و دخالت در اختیارات دولت گویا مجلس اصرار دارد که فشار مدیریتی روی دوش دولت بماند (نشنیده بگیرید!).

و برداشت آزاد...

امروز حسن علی حاجی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به جلسه دیشب شماری از نمایندگان با رئیس جمهور، اظهار کرده است: خبرهای خوشی به یاری خدا در آینده در حوزه‌های ارزی و مسائل اقتصادی را شاهد خواهیم بود.

وی گفته است: با توجه به سخنان و تبادل نظر‌ها، عملاً سؤال از رئیس جمهور کاری بیهوده جلوه کرده است. اگر ده‌ها سؤال از رئیس‌جمهور در صحن علنی مجلس پرسیده شود، قطعاً به کیفیت این نوع جلسات تفاهمی نخواهد رسید.


کل چیزا از اول تا الان